Sposób przygotowania:
Sałatka szopska
Papryki czerwone myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy z pestek. Kroimy w cienkie paski. Paski kroimy na pół. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze cząstki. Cebulę kroimy na krążki. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy na większą kostkę. Paprykę chili przekrajamy na pół i wydrążamy pestki. Drobno kroimy. Ser ścieramy na tarce na większych oczkach.
W naczyniu dokładnie mieszamy ocet, łyżeczkę soli i oliwę do czasu połączenia się składników.
Wszystkie warzywa i ser mieszamy ze sobą w misce i dodajemy sos powstały z octu, soli i oliwy. Na wierzch sypiemy posiekaną pietruszkę.
Smacznego :)
W naczyniu dokładnie mieszamy ocet, łyżeczkę soli i oliwę do czasu połączenia się składników.
Wszystkie warzywa i ser mieszamy ze sobą w misce i dodajemy sos powstały z octu, soli i oliwy. Na wierzch sypiemy posiekaną pietruszkę.
Smacznego :)