Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka szwajcarska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Na każdą okazję Sałatka szwajcarska

Sałatka szwajcarska

Składniki:

Sałatka szwajcarska

 

  • 25 dag sera ementalera,
  • 25 dag cienkich parówek,
  • 60 dag niedużych ziemniaków ugotowanych w łupinach,
  • 4 średnie ogórki konserwowe,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 150 ml majonezu,
  • 50 ml gęstej kwaśnej śmietany,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Sałatka szwajcarska
Ser i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Parówki pozbawić osłonek i pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać z łupin i również pokroić w plasterki. Składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem i polać majonezem zmieszanym ze śmietaną. Wymieszać. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Tagi:

sery ser