Sposób przygotowania:
Sałatka szynkowa z groszkiem
Groszek odsączyć z zalewy.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, szynkę pokroić w małe kwadraciki.
Koperek i natkę pietruszki umyć pod zimną wodą, osuszyć i drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatka efektownie wygląda i lepiej smakuje podana w wydrążonych połówkach pomidorów.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, szynkę pokroić w małe kwadraciki.
Koperek i natkę pietruszki umyć pod zimną wodą, osuszyć i drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatka efektownie wygląda i lepiej smakuje podana w wydrążonych połówkach pomidorów.