aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Sałatka tortellini w wiosennej odsłonie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka tortellini w której króluje rzodkiewka, ma dzięki niej lekko ostry smak.

Sałatka tortellini w wiosennej odsłonie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka tortellini w wiosennej odsłonie

 

Sposób przygotowania:

Sałatka tortellini w wiosennej odsłonie
Makaron tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do miski wrzucamy odsączoną z zalewy kukurydzę. Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dokładamy do kukurydzy. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodajemy łyżkę oliwy z oliwek i dokładnie mieszamy. Rzodkiewkę myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w półplasterki i dorzucamy do kukurydzy i szczypiorku. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki i drobno kroimy, dorzucamy do miski z pozostałymi składnikami sałatki. Następnie dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy. na końcu dodajemy ugotowany makaron i lekko mieszamy sałatkę. Smacznego!
Sałatka tortellini w wiosennej odsłonie
Do miski wrzucamy kukurydze i posiekany szczypiorek dodajemy oliwę, przyprawiamy i mieszamy.
Sałatka tortellini w wiosennej odsłonie
Rzodkiewkę myjemy, obieramy ze skórki i kroimy. Dorzucamy do miski.
Sałatka tortellini w wiosennej odsłonie
Następnie dorzucamy pokrojonego ogórka, dodajemy majonez i mieszamy sałatkę.
Sałatka tortellini w wiosennej odsłonie
Na końcu dodajemy tortellini i lekko mieszamy.

Tagi:

makaron zioła