Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szpinakiem
Tortellini wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy al dente, a gdy przestygną, wrzucamy do dużej miski. Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy.
Szpinak myjemy, osuszamy i dodajemy do reszty składników. Dodajemy również ogórka i pomidora pokrojonego w kostkę.
Przygotowujemy dressing: mieszamy oliwę z octem winnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Łączymy sos z sałatką. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Szpinak myjemy, osuszamy i dodajemy do reszty składników. Dodajemy również ogórka i pomidora pokrojonego w kostkę.
Przygotowujemy dressing: mieszamy oliwę z octem winnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Łączymy sos z sałatką. Przyprawiamy do smaku pieprzem.