ancurek

ancurek

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Sałatka trójkolorowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis na 6 porcji jedna porcja - około 110 kcal

Sałatka trójkolorowa

Składniki:

Sałatka trójkolorowa

 

  • 15 dag wędzonej piersi z kurczaka
  • sałata
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • pęczek rzodkiewki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 kalarepka
  • 2 kiszone ogórki
  • pieprz biały mielony
  • koperek
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • sól

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka trójkolorowa
Piersi z kurczaka pokroić na kawałki. Rzodkiewkę umyć, odcięć liście i korzonki, pokroić w krążki. Kalarepkę obrać, pokroić na plasterki. Cebule obrać, pokroić w krążki. Ogórki umyć, wytrzeć, pokroić w słupki. Umyte liście sałaty ułożyć na półmisku, na niej rozdrobnione składniki i kukurydze, sałatkę polać jogurtem, posypać solą i pieprzem, przybrać gałązkami kopru