aniabrodawska

aniabrodawska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Sałatka uszkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dostalam ten przepis od kolezanki,jest dobry,robię go na jakieś okazje

Sałatka uszkowa

Składniki:

Sałatka uszkowa

 

  • op. uszek z mięsem ( mogą być mrożone )
  • duży ogórek kwaszony
  • cebula ( może być czerwona )
  • puszka kukurydzy
  • 2 op. sosu koperkowo - ziołowego
  • łyżeczka przyprawy tzatziki
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka uszkowa
Uszka gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Przepłukanego ogórka i obraną cebulę kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do uszek. Sos przygotowywujemy według przepisu na opakowaniu, polewamy sałatkę, doprawiamy przyprawą tzatziki. dodajemy majonez i mieszamy. dekorujemy majonezem. ożemy posypać pokrojonym szczypiorkiem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki, aby sałatkla się przegryzła ze wszystkimi składnikami. - Smacznego -