Sposób przygotowania:
Sałatka w koszyczkach
Marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Kiełki opłukujemy, osączamy. Szynkę kroimy w małą kostkę. Marchew, cebulę, czosnek i kiełki chwilę dusimy na gorącym oleju. Mieszamy z szynką, 4 łyżkami sosu chilli i 4 łyżkami szczypiorku, solimy do smaku. Sałatę dzielimy na listki, papryczkę chilli kroimy wzdłuż, wyjmujemy pestki, miąższ siekamy w drobną kostkę. Z liści sałaty formujemy koszyczki, wkładamy do nich nadzienie, posypujemy pozostałym szczypiorkiem i papryczką chilli. Podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa polane resztą sosu chilli.SMACZNEGO
Pyza
http://kuchnia24h.pl/koszyczki-z-salaty,40.html