Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa kurczak z burakami
Składniki sałatki układać w salaterce warstwowo:
I warstwa: drobno posiekana sparzona cebula
II warstwa: pokrojone w cienkie paski i podsmażone na oleju mięso drobiowe
III warstwa: pokrojone w cienkie słupki ziemniaki i podsmażone na oleju
IV warstwa: ugotowane w łupinie, obrane i starte na tarce do jarzyn o dużych otworach buraki
V warstwa: ugotowana, starta na tarce do jarzyn marchew
VI warstwa: pokrojona w cienkie paseczki, doprawiona solą i cukrem kapusta pekińska
VII warstwa: ugotowany w osolonej wodzie mrożony zielony groszek (ewentualnie z puszki).
Każdą warstwę sałatki smarować majonezem. Przed podaniem wstawić do lodówki na co najmniej 3-4 godziny.
I warstwa: drobno posiekana sparzona cebula
II warstwa: pokrojone w cienkie paski i podsmażone na oleju mięso drobiowe
III warstwa: pokrojone w cienkie słupki ziemniaki i podsmażone na oleju
IV warstwa: ugotowane w łupinie, obrane i starte na tarce do jarzyn o dużych otworach buraki
V warstwa: ugotowana, starta na tarce do jarzyn marchew
VI warstwa: pokrojona w cienkie paseczki, doprawiona solą i cukrem kapusta pekińska
VII warstwa: ugotowany w osolonej wodzie mrożony zielony groszek (ewentualnie z puszki).
Każdą warstwę sałatki smarować majonezem. Przed podaniem wstawić do lodówki na co najmniej 3-4 godziny.