Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z papryką konserwową
Mięso oczyszczamy, myjemy i kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do smaku i smażymy na oleju - studzimy.
Ogórki kroimy w drobną kostkę, groszek konserwowy i kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy.
Paprykę konserwową po odsączeniu kroimy w drobną kostkę jak i cebulę po obraniu również kroimy w kostkę.
Kapustę pekińską oczyszczamy z brzydkich liści i szatkujemy,następnie mieszamy z majonezem.
Składniki układamy warstwami w szklanej salaterce począwszy od mięsa i dalej pozostałe składniki.
Każdą warstwę przekładamy majonezem i ketchupem.
Na sam koniec ułożyć kapustę wymieszaną z majonezem.
Rada;
Warstwy można układać według siebie, można przełożyć również poszatkowaną kapustą pekińską bez majonezu a tylko polać majonezem.
Równie smakuje dobrze.
Ogórki kroimy w drobną kostkę, groszek konserwowy i kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy.
Paprykę konserwową po odsączeniu kroimy w drobną kostkę jak i cebulę po obraniu również kroimy w kostkę.
Kapustę pekińską oczyszczamy z brzydkich liści i szatkujemy,następnie mieszamy z majonezem.
Składniki układamy warstwami w szklanej salaterce począwszy od mięsa i dalej pozostałe składniki.
Każdą warstwę przekładamy majonezem i ketchupem.
Na sam koniec ułożyć kapustę wymieszaną z majonezem.
Rada;
Warstwy można układać według siebie, można przełożyć również poszatkowaną kapustą pekińską bez majonezu a tylko polać majonezem.
Równie smakuje dobrze.