Sposób przygotowania:
Zielona sałatka z tuńczykiem i jajkiemETAP 1:
Jajko gotujemy na twardo i odstawiamy do ostudzenia.
Sałatę myjemy i osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do salaterki.
Oliwki kroimy na połówki, dodajemy do sałaty.
ETAP 2:
Awokado pozbawiamy skórki i pestki, miąższ kroimy w kostkę.
Mozzarellę kroimy w kostkę.
ETAP 3:
Tuńczyka odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem.
Awokado, oliwki, tuńczyka, mozzarellę i szczypiorek dodajemy do sałaty i oliwek.
Majonez łączymy z jogurtem, solą i pieprzem, dodajemy do sałatki, mieszamy.
ETAP 4:
Jajko obłupiamy i kroimy w ćwiartki.
Wierzch sałatki posypujemy parmezanem.
Na wierzchu sałatki układamy ćwiartki jajka.