Sposób przygotowania:
Sałatka Eli ze szpinakiem babyprzygotowanie mięsa
Mięso z udek kurczaka bez skóry i kości pokroić w kostkę.
przygotowanie mięsa cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać udka przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany i usmażyć.
przygotowanie sałatki
Szpinak opłukać i osuszyć. Pomidorki opłukać, osuszyć i przekroić na połówki. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i ostudzić. Przygotować ostudzonego kurczaka.
przygotowanie sałatki cd
Do słoika wlać olej, ocet, dodać cukier puder, musztardę, bazylię, sól i pieprz. Słoik zakręcić i potrząsać aż wszystkie składniki się połączą.
Do miski włożyć szpinak, kurczaka, makaron, pomidorki i wlać sos. Całość wymieszać.
Smacznego!