Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado, gruszką i boczkiem
Boczek kroimy paseczki i podsmażamy na patelni, aż się zarumieni. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na talerzu.
Awokado i gruszkę obieramy, kroimy na kawałki i układamy na sałacie.
Przygotowujemy sos: mieszamy dokładnie oliwę z suszonych pomidorów z musztardą, sokiem z cytryny, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Polewamy sosem sałatkę.
Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na talerzu.
Awokado i gruszkę obieramy, kroimy na kawałki i układamy na sałacie.
Przygotowujemy sos: mieszamy dokładnie oliwę z suszonych pomidorów z musztardą, sokiem z cytryny, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Polewamy sosem sałatkę.