Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z szynką
Na początku odcedzam kukurydzę, ananasa i seler, każdy osobno odstawiam do całkowitego odsączenia.
Szynkę kroję w kosteczkę. Jajka gotuję, studzę, obieram i także kroję w kosteczkę. Pory myję, przecinam wzdłuż na połówki i kroję w pół plasterki.
Ser żółty trę na dużych oczkach tarki.
Robie sos, majonez mieszam ze śmietaną, dodaję przyprawy, mieszam.
Składniki układam w misce warstwowo. Jak nam pasuje, np. warstwa selera, na to kukurydza, na to szynka, smaruję sosem.
Wykładam pokrojonego w kosteczkę ananasa i posiekany por, smaruję sosem, wykładam jajka, na wierzch tarty ser.
Można warstwy powtarzać, jak komu pasuje.
Szynkę kroję w kosteczkę. Jajka gotuję, studzę, obieram i także kroję w kosteczkę. Pory myję, przecinam wzdłuż na połówki i kroję w pół plasterki.
Ser żółty trę na dużych oczkach tarki.
Robie sos, majonez mieszam ze śmietaną, dodaję przyprawy, mieszam.
Składniki układam w misce warstwowo. Jak nam pasuje, np. warstwa selera, na to kukurydza, na to szynka, smaruję sosem.
Wykładam pokrojonego w kosteczkę ananasa i posiekany por, smaruję sosem, wykładam jajka, na wierzch tarty ser.
Można warstwy powtarzać, jak komu pasuje.