Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z serkiem topionym
Serek topiony obrać z folii i przełożyć do woreczka foliowego.Włożyć do zamrażalki na 20 min.
Marchewkę umyć,ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu przestudzić i obrać.
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, obrać ze skórki. Cebulę obrać. Szczypiorek i koperek umyć,osuszyć i drobno pokroić.
Szynkę konserwową, ogórki, cebulę, pokroić w drobną kosteczkę. Oddzielić białka od żółtek i osobno pokroić w kosteczkę -białko i żółtko. Marchewkę i serek topiony osobno zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Do szklanej salaterki na spód dajemy:białka, ogórki, cebulę, połowę posiekanej zieleniny, smarujemy połową majonezu, serek topiony, szynka konserwowa, marchew, żółtka, rozsmarowujemy resztę majonezu i posypujemy pozostałą posiekaną zieleniną.
Marchewkę umyć,ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu przestudzić i obrać.
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, obrać ze skórki. Cebulę obrać. Szczypiorek i koperek umyć,osuszyć i drobno pokroić.
Szynkę konserwową, ogórki, cebulę, pokroić w drobną kosteczkę. Oddzielić białka od żółtek i osobno pokroić w kosteczkę -białko i żółtko. Marchewkę i serek topiony osobno zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Do szklanej salaterki na spód dajemy:białka, ogórki, cebulę, połowę posiekanej zieleniny, smarujemy połową majonezu, serek topiony, szynka konserwowa, marchew, żółtka, rozsmarowujemy resztę majonezu i posypujemy pozostałą posiekaną zieleniną.