smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka warstwowa z tuńczykiem , nie tylko ładnie wygląda, ale też świetnie smakuje. Może być propozycją na świąteczny stół.

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

 

  • 100 g ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 5 ogórków konserwowych
  • 3 jajka
  • 5 łyżek majonezu
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 100 g oliwek

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Sałatkę zaczynamy przygotowywać od ugotowania ryżu według instrukcji na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo i drobno pokroić. W szklanym naczyniu układamy warstwy sałatki. 1 ugotowany ryż 2 tuńczyk rozdrobniony widelcem wraz z zalewą 3 ogórki pokrojone w kostkę 4 cieniutka warstwa majonezu 5 kukurydza odsączona na sitku 6 cieniutka warstwa majonezu 7 jajka 8 ketchup 9 pokrojone oliwki