Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka warstwowa z tuńczykiem III

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka warstwowa z tuńczykiem III

Składniki:

sałatka warstwowa z tuńczykiem III

 

  • 1 puszka tuńczyka w oleju,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • mały słoik papryki marynowanej (ewentualnie może być 1 duża swieża),
  • 2 ogórki kiszone,
  • 4 jajka,
  • 1 cebula,
  • majonez.

 

Sposób przygotowania:

sałatka warstwowa z tuńczykiem III
Jajka ugotować na twardo, pokroić. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. Cebulę drobno posiekać. W salaterce układać warstwowo: -jajka -tuńczyk -ogórek kiszony -majonez -kukurydza -papryka -cebula -majonez. Sałatkę wstawić na 2-3 godziny do lodówki.