Sposób przygotowania:
Sałatka z zielonymi szparagami
Szparagi myjemy i odłamujemy końcówki. Wrzucamy szparagi do gotującej się wody. Gotujemy przez 3 minuty. Szparagi odcedzamy i przelewamy zimną wodą, kroimy na 3 cm kawałki i odkładamy.
Myjemy pozostałe warzywa i osuszamy a mozzarellę odcedzamy z płynu. Pomidor kroimy w cząstki a paprykę w paseczki.
Na talerzu układamy sałatę, a potem kolejno paprykę, kawałki pomidora, kawałki szparagów oraz mozzarellę. Składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę przed podaniem.
Myjemy pozostałe warzywa i osuszamy a mozzarellę odcedzamy z płynu. Pomidor kroimy w cząstki a paprykę w paseczki.
Na talerzu układamy sałatę, a potem kolejno paprykę, kawałki pomidora, kawałki szparagów oraz mozzarellę. Składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę przed podaniem.