Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z kurczakiem
Warzywa takie jak marchewki, pietruszki, seler,ziemniak szorujemy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu warzywa i jajka kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki też kroimy ale dajemy je na durszlak żeby woda z nich odciekła i odcedzamy groszek z zalewy również na durszlak. Cebulę kroimy w piórka,piersi z kurczaka kroimy w kostki i przyprawiamy przyprawą do kebaba i słodką papryką.Rozgrzewamy na patelni olej i wrzucamy mięsa i smażymy po ok 10 minutach dodajemy cebulę wszystko dusimy pod przykryciem ok 10 min póżniej odstawiamy pokrywkę i smażymy jeszcze chwilę potem odstawiamy do wystygnięcia. Kapustę pekińską siekamy i wkładamy do miski dodajemy wszystkie inne składniki dodajemy majonez przyprawiamy, mieszamy i gotowe.