Sposób przygotowania:
Sałatka warzywno – serowa
Sałatę oczyścić i porwać na małe kawałki. Ogórek umyć, obrać i pokroić w plasterki.
Pomidora umyć i pokroić w cienkie ćwiartki. Cebule czerwoną obrać, opłukać i pokroić w półplasterki.
Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem winnym, dodać sól, pieprz i oregano.
Ser feta pokroić w kostkę dużą, wrzucić do miski z sałatkę polać wszystko sosem i wymieszać.
Posypać oliwkami.
Pomidora umyć i pokroić w cienkie ćwiartki. Cebule czerwoną obrać, opłukać i pokroić w półplasterki.
Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem winnym, dodać sól, pieprz i oregano.
Ser feta pokroić w kostkę dużą, wrzucić do miski z sałatkę polać wszystko sosem i wymieszać.
Posypać oliwkami.