Chłodnik buraczkowy z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Trochę ciepłych dni już za nami, ale jeszcze więcej przed nami, a nic tak nie orzeźwia jak dobry chłodnik.

Chłodnik buraczkowy z twarogiem

Składniki:

Chłodnik buraczkowy z twarogiem

 

  • 150 g ugotowanych buraków
  • 100 g mielonego półtłustego twarogu
  • 1/2 szklanki kefiru naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka świeżego koperku

Sposób przygotowania:

Chłodnik buraczkowy z twarogiem
Ugotowane, zimne i obrane ze skórki buraki kroimy w mniejsze kawałki i umieszczamy w pojemniku blendera.

Do buraków dodajemy twaróg i wlewamy kefir. Całość blendujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem wedle uznania.

Na koniec mieszamy z drobno posiekanym świeżym koperkiem i od razu podajemy.