pałla

pałla

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Sałatka węgierska.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

sałatka w sam raz dla niespodziewanych gości

Sałatka węgierska.

Składniki:

Sałatka węgierska.

 

  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 30 dkg sera żółtego
  • 30 dkg jabłek
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 1 puszka groszku konserwowanego
  • 1 słoik małych pieczarek marynowanych
  • sól,pieprz
  • 2 słoiki duże papryki konserwowej
  • 2 jajka
  • 3 cebula
  • śmientana
  • musztarda
  • majonez

 

Sposób przygotowania:

Sałatka węgierska.
Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych okach.Paprykę pokroić w paseczki.Jabłka obrać z łupki i pokroić w paski.Ogórki również w kostkę.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę drobną.Kukurydzę ,groszek odcedzić na sitku.Pieczarki pokroić w paski.Jajka ugotować na twardo,obrać i pokroić w kosteczkę.Wszystkie składniki ze sobą razem wymieszać i dodać do tego śmientanę,musztardę oraz majonez i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem