Sposób przygotowania:
Sałatka z cykorii z selerem naciowym oraz serem
Dwie łodygi selera naciowego myjemy, usuwamy nitki i kroimy na kawałki. Cztery rzodkiewki kroimy na drobne cząsteczki.
Z cykorii oddzielamy listki i kroimy na kawałki. Środka cykorii nie dodajemy do sałatki ponieważ jest zbyt gorzki. Pół czerwonej papryki kroimy w kosteczkę. Dwa ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę i mieszamy z resztą warzyw. Na około talerza układamy makaron a na niego posypujemy potarty grubo ser. W środek kładziemy warzywną sałatkę i wszystko polewamy sosem.
Robimy sos do sałatki z dwóch łyżek oleju słonecznikowego oraz dwóch łyżek zalewy od ogórków konserwowych i polewamy wszystko. Robimy ozdobne zawijaski z majonezu.
Posypujemy pociętą rzeżuchą.
Z cykorii oddzielamy listki i kroimy na kawałki. Środka cykorii nie dodajemy do sałatki ponieważ jest zbyt gorzki. Pół czerwonej papryki kroimy w kosteczkę. Dwa ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę i mieszamy z resztą warzyw. Na około talerza układamy makaron a na niego posypujemy potarty grubo ser. W środek kładziemy warzywną sałatkę i wszystko polewamy sosem.
Robimy sos do sałatki z dwóch łyżek oleju słonecznikowego oraz dwóch łyżek zalewy od ogórków konserwowych i polewamy wszystko. Robimy ozdobne zawijaski z majonezu.
Posypujemy pociętą rzeżuchą.