Sposób przygotowania:
Sałatka z papryką kolorową i pomidorem
Sałatkę masłową lub kruchą opłukać i osuszyć, porwać lub pokroić na małe kawałki.
Dodać pomidora pokrojonego w kostkę, ogórki małosolne kiszone pokrojone w półplasterki oraz ogórka sałatkowego pokrojonego w półplasterki.
Papryki kolorowe umyć i osuszyć, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Rzodkiewki opłukać i nie obierane pokroić w cienkie plasterki.
Ogórka małosolnego opłukać i pokroić w półplasterki lub półplasterki.
Całość polać sosem francuskim wymieszanym z olejem i wodą.
Dodać pomidora pokrojonego w kostkę, ogórki małosolne kiszone pokrojone w półplasterki oraz ogórka sałatkowego pokrojonego w półplasterki.
Papryki kolorowe umyć i osuszyć, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Rzodkiewki opłukać i nie obierane pokroić w cienkie plasterki.
Ogórka małosolnego opłukać i pokroić w półplasterki lub półplasterki.
Całość polać sosem francuskim wymieszanym z olejem i wodą.