WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 980]

Sałatka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka wiosenna z sałaty masłowej, rzodkiewki, pomidora, szczypiorku i jajka, przyprawiona i zaprawiona majonezem.

Sałatka wiosenna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka wiosenna

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna

ETAP 1:

Jajko ugotować na twardo w wodzie z solą żeby się ładnie obierało. Ugotowane jajko zalać zimną wodą i pozostawić do wystudzenia.

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na małe kawałki. Wrzucić do miski.

Pomidora pokroić w kostkę i dodać do sałaty. Jajko obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do miski.

Szczypiorek drobno pokroić i dodać do warzyw i jajka. Rzodkiewki pozbawić naci i korzeni, umyć i pokroić na plasterki. Dodać do sałatki.

Wszystko doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać dokładnie. Podawać samodzielnie lub z pieczywem.

Sałatka wiosenna
Pokrojona rzodkiewka dodana do pozostałych składników
Sałatka wiosenna
Posiekany drobno szczypiorek dodany do warzyw i jajka
Sałatka wiosenna
Pokrojone jajko ugotowane na twardo dodane do pomidora i sałaty
Sałatka wiosenna
Pokrojony pomidor dodany do porwanej sałaty