Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka wiosenna z jajek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sałatka wiosenna: Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek, pokroić w krążki, następnie 

Sałatka wiosenna z jajek

Składniki:

Sałatka wiosenna z jajek

 

  • 4 jajka
  • 15 dag sera żółtego
  • pęczek młodej cebulki
  • pęczek rzodkiewek
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna z jajek

Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek, pokroić w krążki, następnie  krążki na połowy. Dodać umyty i rozdrobniony szczypiorek, pokrajane rzodkiewki, starty na tarce o dużych otworach lub pokrajany w cienkie słupki ser. Wszystkie produkty wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku solą. Sałatkę wiosenną podawać z dodatkiem pieczywa, ułożoną w porcje na liściach zielonej sałaty. Sałatka wiosenna może być przybrana krążkami lub całymi rzodkiewkami.