Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado i kolendrą
Z limonki zetrzeć skórkę nie wyrzucać. Pomidory kroimy w ósemki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Obraną cebulę pokroić w piórka.
Awokado przeciąć na pół, usunąć pestki, łyżeczką wyjąć miąższ, skropić sokiem z 1/2 limonki. Kolendrę umyć, osuszyć i porwać na kawałki.
Wszystkie składniki wymieszać rękami by nie rozgnieść awokado. Do soku z połówki limonki dodać sól, gdy się rozpuści, dołożyć skórkę otarta z limonki, następnie wlać oliwę i mieszać, aż powstanie sos i polać sałatkę.
Awokado przeciąć na pół, usunąć pestki, łyżeczką wyjąć miąższ, skropić sokiem z 1/2 limonki. Kolendrę umyć, osuszyć i porwać na kawałki.
Wszystkie składniki wymieszać rękami by nie rozgnieść awokado. Do soku z połówki limonki dodać sól, gdy się rozpuści, dołożyć skórkę otarta z limonki, następnie wlać oliwę i mieszać, aż powstanie sos i polać sałatkę.