Sposób przygotowania:
Sałatka z białą fasolą
Marchewki, pietruszkę, seler oraz ziemniaki bardzo dokładnie szorujemy. Gotujemy w osolonej wodzie do odpowiadającej nam miękkości.
Ugotowane i ostudzone warzywa obieramy z wierzchniej warstwy.
Obrane jarzyny kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Białą fasolę opłukujemy pod bieżącą wodą, osączamy.
Fasolę oraz osączony z zalewy zielony groszek wsypujemy do miski z warzywami. Dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku.
Całość dokładnie, ale ostrożnie mieszamy. Wstawiamy na 3-4 godziny do lodówki, by smaki się przegryzły.
Ugotowane i ostudzone warzywa obieramy z wierzchniej warstwy.
Obrane jarzyny kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Białą fasolę opłukujemy pod bieżącą wodą, osączamy.
Fasolę oraz osączony z zalewy zielony groszek wsypujemy do miski z warzywami. Dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku.
Całość dokładnie, ale ostrożnie mieszamy. Wstawiamy na 3-4 godziny do lodówki, by smaki się przegryzły.