Sposób przygotowania:
Sałatka z białej i czerwonej fasoli
1. Fasolę białą i czerwoną odsączamy i przepłukujemy wodą.
2. Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę.
3. Odsączoną fasolę przekładamy do salaterki i dodajemy pokrojonego ogórka.
4. Dodajemy tuńczyka, posiekaną natkę pietruszki oraz majonez.
5. Doprawiamy solą, pieprzem i wszystkie składniki mieszamy ze sobą .
6. Odstawiamy na kilka minut do lodówki, żeby smaki się przeniknęły.
7. Podajmy najlepiej ze świeżym pieczywem.
2. Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę.
3. Odsączoną fasolę przekładamy do salaterki i dodajemy pokrojonego ogórka.
4. Dodajemy tuńczyka, posiekaną natkę pietruszki oraz majonez.
5. Doprawiamy solą, pieprzem i wszystkie składniki mieszamy ze sobą .
6. Odstawiamy na kilka minut do lodówki, żeby smaki się przeniknęły.
7. Podajmy najlepiej ze świeżym pieczywem.