edyta337

edyta337

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 45]

Sałatka z białej i czerwonej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z czerwonej, białej fasoli z dodatkiem świeżego ogórka i tuńczyka to szybka oraz pożywna propozycja na obiad, kolację lub lunch do pracy.

Sałatka z białej i czerwonej fasoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z białej i czerwonej fasoli

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 świeży ogórek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • Natka pietruszki
  • Majonez
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z białej i czerwonej fasoli
1. Fasolę białą i czerwoną odsączamy i przepłukujemy wodą.

2. Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę.

3. Odsączoną fasolę przekładamy do salaterki i dodajemy pokrojonego ogórka.

4. Dodajemy tuńczyka, posiekaną natkę pietruszki oraz majonez.

5. Doprawiamy solą, pieprzem i wszystkie składniki mieszamy ze sobą .

6. Odstawiamy na kilka minut do lodówki, żeby smaki się przeniknęły.

7. Podajmy najlepiej ze świeżym pieczywem.
Sałatka z białej i czerwonej fasoli.
odsączona czerwona fasola do sałatki z białą fasolą
Sałatka z białej i czerwonej fasoli.
odsączaona biała fasola do sałatki z czerowną fasolą
Sałatka z białej i czerwonej fasoli.
pokrojony świeży ogórek do sałatki z fasoli
Sałatka z białej i czerwonej fasoli.
tuńczyk w sosie własnym do sałatki z fasoli