Sposób przygotowania:
Leczo z pieczarkamiPodsmażamy cebulę, czosnek oraz pieczarki
1. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy w garnczku oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i wszystko przesmażamy razem.
Dodajemy pokrojoną cukinie
3. Dodajemy pokrojoną cukinie i chwilę przesmażamy.
Dodajemy pomidory i paprykę
4. Dodajemy pomidory i mieszamy wszystko i podsmażamy razem około 10 min.
5. Paprykę czyścimy z nasion i kroimy w paski i dodajemy do pozostałych warzyw i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką wędzoną i słodką.
6. Gotujemy wszystko do miękkości warzyw jeszcze około 10-15 min. pod przykryciem na małym ogniu.
7. Na koniec możemy dodać podsmażoną kiełbaskę.
8. Leczo z pieczarkami podajemy z pieczywem, kaszą lub makaronem.