edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Leczo z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Leczo z pieczarkami to pyszne i szybkie danie, które dzięki pieczarkom zyskało smak i aromat grzybów.

Leczo z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczarkami

Podsmażamy cebulę, czosnek oraz pieczarki

Leczo z pieczarkami.
Podsmażamy cebulkę, czosnek oraz pokrojone pieczarki

1. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy w garnczku oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

2. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i wszystko przesmażamy razem.

Dodajemy pokrojoną cukinie

Leczo z pieczarkami.
Dodajemy do garnczka pokrojoną cukinie

3. Dodajemy pokrojoną cukinie i chwilę przesmażamy.

Dodajemy pomidory i paprykę

Leczo z pieczarkami.
dodajemy pokrojone pomidory

4. Dodajemy pomidory i mieszamy wszystko i podsmażamy razem około 10 min.

5. Paprykę czyścimy z nasion i kroimy w paski i dodajemy do pozostałych warzyw i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką wędzoną i słodką.

6. Gotujemy wszystko do miękkości warzyw jeszcze około 10-15 min. pod przykryciem na małym ogniu.

7. Na koniec możemy dodać podsmażoną kiełbaskę.

8. Leczo z pieczarkami podajemy z pieczywem, kaszą lub makaronem.