Sposób przygotowania:
Sałatka z bobem, malinami i kiwi
Bób myjemy w zimnej wodzie. Do osolonej, wrzącej wody wsypujemy bób i trochę cukru. Gotujemy go około 4 minuty (od momentu ponownego zagotowania wody). Odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie, potem obieramy.
W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki.
Listki mięty grubo siekamy, kiwi kroimy w plasterki, potem w paski.
Bób przekładamy na talerz, posypujemy pokruszonym twarogiem i posiekaną miętą.
Rozkładamy owoce, wszystko polewamy sosem i rozkładamy kwiaty bratków.
W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki.
Listki mięty grubo siekamy, kiwi kroimy w plasterki, potem w paski.
Bób przekładamy na talerz, posypujemy pokruszonym twarogiem i posiekaną miętą.
Rozkładamy owoce, wszystko polewamy sosem i rozkładamy kwiaty bratków.
ewaeu
gosia56
biedroneczki
CORAL
Dziękuję :)