Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułem Zewy
Z brokuła odciąć różyczki. Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą, posolić i podgotować kilka minut bez przykrycia.
Różyczki powinny być sprężyste.
Z udek wyciąć mięso, pokroić je w kostkę, dodać przyprawę gyros i wymieszać.
Dodać olej i ponownie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić mięso i smażyć do miękkości od czasu do czasu mieszając.
Usmażone mięso przestudzić.
Kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy.
Ogórki i cebulę pokroić w kostkę.
Majonez wymieszać z chrzanem i śmietaną.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać do smaku sól i pieprz i wymieszać.
Różyczki powinny być sprężyste.
Z udek wyciąć mięso, pokroić je w kostkę, dodać przyprawę gyros i wymieszać.
Dodać olej i ponownie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić mięso i smażyć do miękkości od czasu do czasu mieszając.
Usmażone mięso przestudzić.
Kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy.
Ogórki i cebulę pokroić w kostkę.
Majonez wymieszać z chrzanem i śmietaną.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać do smaku sól i pieprz i wymieszać.