Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z brokułów i fasolki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Sałatka z brokułów i fasolki

Składniki:

Sałatka z brokułów i fasolki

 

  • szt brokuł,
  • 15 dag ser żółty utarty,
  • 5 szt jaja na twardo,
  • 1 szkl fasolka czerwona,
  • 1 szkl kukurydza w puszce,
  • 4 szt ogórki kiszone,
  • 1/2 szkl majonez,
  • 3 łyżki jogurt naturalny,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 3 łyżki szczypiorek usiekany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z brokułów i fasolki
Brokuły włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem szczypty cukru i gotować około 1 minuty, odcedzić, wystudzić, podzielić na różyczki. Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem i rozgniecionym czosnkiem. Do miski wkładać każdy produkt oddzielnie przekładając majonezem i szczypiorkiem. Tak powstanie sałatka warstwowa.

Tagi:

sery ser brokuły