Sposób przygotowania:
Sałatka z chlebem
Chleb pokrój w grubą kostkę, rozsyp na blasze z piekarnika i skrop oliwą. Wstaw do piekarnika 180 stopni na około 20 minut.
Pomidory pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kosteczkę. Ogórki również w kosteczkę. Drobno potnij dymkę wraz ze szczypiorkiem. Natkę posiekaj. oliwki osącz z zalewy.
Wszystkie składniki wymieszaj z ciepłymi grzankami. Utrzyj dwa rodzaje octu z 4 łyżkami oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatę. Podawaj jeszcze ciepłe.
Pomidory pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kosteczkę. Ogórki również w kosteczkę. Drobno potnij dymkę wraz ze szczypiorkiem. Natkę posiekaj. oliwki osącz z zalewy.
Wszystkie składniki wymieszaj z ciepłymi grzankami. Utrzyj dwa rodzaje octu z 4 łyżkami oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatę. Podawaj jeszcze ciepłe.