Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka z czerwoną fasolką 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do obiadu.

Sałatka z czerwoną fasolką 3

Składniki:

Sałatka z czerwoną fasolką 3

 

  • 15 dkg kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/3 puszki czerwonej fasolki
  • 2 duże ogórki konserwowe
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 4 łyżeczki oleju

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwoną fasolką 3
Kapustę pekińską poszatkować, przełożyć do miski. Fasolkę odsączyć z zalewy, można ją dodatkowo opłukać wodą. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki pokroić w ćwierć plasterki. Fasolkę, cebulę i ogórki dodać do kapusty. Dodać też trochę soli i pieprzu i wymieszać. Olej przelać do szklanki. Dodać do niego ocet, cukier, ketchup i majonez, wymieszać na gładki sos. Sos dodać do sałatki i ponownie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

Tagi:

fasolka