Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w paski lub w kostkę. Fasolę czerwoną z puszki osączyć z zalewy, rukolę opłukać i osuszyć.
Filet z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka lub gyros, dodać ziół. Włożyć do lodówki na 3-4 godziny aby mięso przeszło przyprawą. Wyjąć i podsmażyć z na oleju około 10 minut.
Na talerzu lub w salaterce ułożyć ugotowany ryż, rukolę ,pomidorki suszone, paprykę, oliwki pokrojone w krążki. Polać całość olejem z pomidorków suszonych, przyprawić pieprzem , dodać kurczaka i resztę składników. Przyprawić do smaku, wymieszać.
Smacznego
Filet z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka lub gyros, dodać ziół. Włożyć do lodówki na 3-4 godziny aby mięso przeszło przyprawą. Wyjąć i podsmażyć z na oleju około 10 minut.
Na talerzu lub w salaterce ułożyć ugotowany ryż, rukolę ,pomidorki suszone, paprykę, oliwki pokrojone w krążki. Polać całość olejem z pomidorków suszonych, przyprawić pieprzem , dodać kurczaka i resztę składników. Przyprawić do smaku, wymieszać.
Smacznego