Sposób przygotowania:
Sałatka z czerwonego ryżu
Bulion wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do gotującego się wywaru wsypujemy czerwony ryż i gotujemy go na mały ogniu przez ok. 20 minut-do miękkości. Ugotowany ryż studzimy.
Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z płynu, rybę rozdrabniamy. Ogórek myjemy i kroimy w niewielką kostkę wraz ze skórką. Do zimnego ryżu dodajemy tuńczyka, kukurydzę i ogórka, mieszamy razem.
Dodajemy majonez, jogurt i suszone pomidory. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Odstawiamy na chwilę aż smaki się przegryzą.
Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z płynu, rybę rozdrabniamy. Ogórek myjemy i kroimy w niewielką kostkę wraz ze skórką. Do zimnego ryżu dodajemy tuńczyka, kukurydzę i ogórka, mieszamy razem.
Dodajemy majonez, jogurt i suszone pomidory. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Odstawiamy na chwilę aż smaki się przegryzą.