Sposób przygotowania:
Sałatka z czerwonym ryżem i serami
Płuczemy ryż pod bieżącą wodą, wsypujemy go do rondelka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy pod przykryciem 35 minut. Następnie wyłączamy gaz i zostawiamy jeszcze na 15 minut. Po tym czasie przekładamy do miski.
Ser pleśniowy oraz mozarellę kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i ogórka. Odsączamy z zalewy fasolę, cebulę kroimy w kostkę. Łączymy wszystkie składniki sałatki, przyprawiamy do smaku solą i dużą ilością pieprzu.
Dodajemy oliwę, mieszamy i podajemy.
Ser pleśniowy oraz mozarellę kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i ogórka. Odsączamy z zalewy fasolę, cebulę kroimy w kostkę. Łączymy wszystkie składniki sałatki, przyprawiamy do smaku solą i dużą ilością pieprzu.
Dodajemy oliwę, mieszamy i podajemy.