Sposób przygotowania:
Sałatka buraczana z kaszą i tuńczykiem
Buraki dokładnie oczyścić, umyć włożyć do garnka zalać wodą i ugotować.
Ugotowane buraki przepłukać zimną wodą obrać i pokroić w kostkę.
Kasze ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
Do ugotowanej kaszy dodać odsączonego tuńczyk oraz pokrojone buraki, dodać odsączoną z zalewy i przepłukaną zimną wodą fasole czerwoną z puszki.
Wszystko skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku pieprzem i solą lekko ale dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Przełożyć do szklanej salaterki i udekorować ugotowanym rozgniecionymi jajkiem , paseczkami papryki oraz posiekaną pietruszką zieloną.
Ugotowane buraki przepłukać zimną wodą obrać i pokroić w kostkę.
Kasze ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
Do ugotowanej kaszy dodać odsączonego tuńczyk oraz pokrojone buraki, dodać odsączoną z zalewy i przepłukaną zimną wodą fasole czerwoną z puszki.
Wszystko skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku pieprzem i solą lekko ale dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Przełożyć do szklanej salaterki i udekorować ugotowanym rozgniecionymi jajkiem , paseczkami papryki oraz posiekaną pietruszką zieloną.
gusia1000