oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Sałatka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne sałatka z czerwonej kapusty.....

Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki:

Sałatka z czerwonej kapusty

 

  • 50 dag czerwonej kapusty
  • 1 szt jabłko
  • 1 por
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka musztardy

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej kapusty
Kapustę drobno poszatkować, włożyć do emaliowanego naczynia o nie uszkodzonej polewie, dodać soli i cukru, 2 łyżki kwasku lub octu i mieszając ogrzewać 10 min., aż kapusta nieco zwiędnie. Zestawić z ognia i wystudzić. Dodać starte jabłko i pokrajany por, wymieszać. Polać sałatkę olejem wymieszanym z musztardą lub, jeśli ma być dodatkiem do zimnych przekąsek, można wymieszać ją z dwiema łyżkami majonezu.