Sposób przygotowania:
Sałatka z dodatkiem rzodkiewki
1. Sałatę sprawdzamy czy nie jest popsuta ( ja miałam z własnego ogródka) . Myjemy pod ciepłą wodą. Osączamy. 2. Odrywamy liście, które rozrywamy na mniejsze kawałki. 3. Przekładamy do talerza. 4. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do talerza z sałatą. 5. Dodajemy 3 łyżki śmietany. Mieszamy ciągle aż składniki się połączą. 6. Przyprawiamy wedle smaku jedną szczyptą pieprzu cytrynowego. Mieszamy. 7.Podajemy na chłodno.
Babciagramolka
Smakowita88
Buniu sałatę mam swoją z ogródka. Zawsze po zerwaniu nie mogę dobrze opłukać z kurzu i błota jak np. dzień wcześniej padał deszcz. Dlatego używam ciepłej . Nie solę
Babciagramolka
Rozerwij na liście - wrzuć do miski , zalej zimną wodą i zostaw by się namoczyła . Umyj potem w zimnej wodzie i osusz .Sałata musi być chrupiaca bo inaczej robi się miękka i nie apetyczna . Ale jak się tak przyzwyczaiłaś i nie przeszkadza Wam to.