Sposób przygotowania:
Sałatka z pierożkami tortellini
Pierożki ugotować według opisu na opakowaniu. Do gotującej wody dodać płaską łyżeczkę soli, następnie wsypać opakowanie tortellini. Po zagotowaniu zamieszać pierożki, gotować je na małym ogniu mocy palnika około 15 minut. Po ugotowaniu pierożki odcedzić na sitku i przełożyć do miski.
Pomidory umyć osuszyć i pokroić na kawałki, paprykę oczyścić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy, ogórki gruntowe oraz konserwowe obrać ze skóry, a następnie pokroić w kostkę.
Pora tylko część białą pokroić w pół prążki. Szynkę konserwowa pokroić w paseczki, natomiast ser żółty zetrzeć na tarce duże oczka.
Do miski z pierożkami dodać wszystkie przygotowane warzywa, wymieszać z przygotowanym sosem, a w razie potrzeby doprawić pieprzem i solą do smaku.
Udekorować papryką czerwona oraz jajeczkami przepiórczymi.
Sos;
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz pieprz i sól.
Pomidory umyć osuszyć i pokroić na kawałki, paprykę oczyścić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy, ogórki gruntowe oraz konserwowe obrać ze skóry, a następnie pokroić w kostkę.
Pora tylko część białą pokroić w pół prążki. Szynkę konserwowa pokroić w paseczki, natomiast ser żółty zetrzeć na tarce duże oczka.
Do miski z pierożkami dodać wszystkie przygotowane warzywa, wymieszać z przygotowanym sosem, a w razie potrzeby doprawić pieprzem i solą do smaku.
Udekorować papryką czerwona oraz jajeczkami przepiórczymi.
Sos;
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz pieprz i sól.