Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka z fasolką wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosta sałatka z białą fasolką konserwową.

Sałatka z fasolką wg Beatris

Składniki:

Sałatka z fasolką wg Beatris

 

  • 1 puszka fasolki białej konserwowej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 jabłko
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cebulki perłowej marynowanej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 4 łyżeczki oleju

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolką wg Beatris
Obrane jabłko pokroić w kostkę (bez gniazda nasiennego). Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, a następnie je ostudzić i obrać ze skorupki. Obrane jajka pokroić na dowolnej wielkości kawałki. Fasolkę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Do miski przełożyć jabłka, cebulę, cebulkę perłową, jajka, fasolkę i kukurydzę. Dodać trochę soli i pieprzu. Dodać też cukier, musztardę i olej. Wszystko starannie wymieszać. Podawać np. z kromką chleba.