Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Sałatka z fasolki szparagowej 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolkę można podawać na zimno i ciepło

Sałatka z fasolki szparagowej 8

Składniki:

Sałatka z fasolki szparagowej 8

 

  • Fasolka szparagowa 500 g Ziemniaki 300 g Cebula czerwona 1 szt Boczek 100 g Ser gouda

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolki szparagowej 8
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na skośne kawałki, ok 3 cm, wodę zagotować z solą, fasolkę wrzucamy na wrzątek, gotujemy aż będzie miękka, wyjmujemy łyżką cedzakową . Ziemniaki obieramy gotujemy, następnie kroimy je w grubszą kostkę. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, ser kroimy również w kosteczkę,z octu , oleju, oraz musztardy i przypraw przyrządzić pikantną zalewę, Fasolkę, ziemniaki cebulę i ser, wkładamy do większej miski zalewamy przygotowaną zalewą, boczek kroimy w drobną kostkę przetopić na patelni dodajemy do sałatki , wymieszać.

Tagi:

sery ser