Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, a gdy trochę przestygnie, wrzucamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy w kostkę i dodajemy do ryżu. Dodajemy również rzodkiewkę pokrojoną w ćwierćplasterki.
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, a gdy ostygnie, kroimy na połówki i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy odsączoną z zalewy soczewicę oraz posiekaną natkę.
Przygotowujemy sos:
Mieszamy oliwę z sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i doprawiamy ją pieprzem.
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, a gdy ostygnie, kroimy na połówki i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy odsączoną z zalewy soczewicę oraz posiekaną natkę.
Przygotowujemy sos:
Mieszamy oliwę z sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i doprawiamy ją pieprzem.