Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 946]

Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka szparagowa świetnie smakuje również w sałatkach. W połączeniu z ryżem i chrupiącą rzodkiewką powstała pyszna i pożywna sałatka.

Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, a gdy trochę przestygnie, wrzucamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy w kostkę i dodajemy do ryżu. Dodajemy również rzodkiewkę pokrojoną w ćwierćplasterki.

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, a gdy ostygnie, kroimy na połówki i dodajemy do reszty składników.

Dodajemy odsączoną z zalewy soczewicę oraz posiekaną natkę.

Przygotowujemy sos:

Mieszamy oliwę z sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i doprawiamy ją pieprzem.
Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, a gdy trochę przestygnie, wrzucamy do miski.
Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką
Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy w kostkę i dodajemy do ryżu. Dodajemy również rzodkiewkę pokrojoną w ćwierćplasterki.
Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, a gdy ostygnie, kroimy na połówki i dodajemy do reszty składników.
Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką
Dodajemy odsączoną z zalewy soczewicę oraz posiekaną natkę.