Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolką szparagową i kaszą
Fasolkę oczyszczamy i gotujemy przez ok. 6 minut. Następnie odcedzamy ją i kroimy w 1 cm kawałki. Kaszę bulgur gotujemy wg instrukcji z opakowania, studzimy.
Rzodkiewki, ogórki i koperek myjemy oraz osuszamy. Rzodkiewki i ogórki kroimy w plasterki a koperek drobno siekamy. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
W misce łączymy ze sobą fasolkę, kaszę, rzodkiewki, ogórki, koperek i jajka, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz oliwą i mieszamy dokładnie.
Rzodkiewki, ogórki i koperek myjemy oraz osuszamy. Rzodkiewki i ogórki kroimy w plasterki a koperek drobno siekamy. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
W misce łączymy ze sobą fasolkę, kaszę, rzodkiewki, ogórki, koperek i jajka, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz oliwą i mieszamy dokładnie.