Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolką szparagową i kaszą orkiszową
1. Kasze orkiszową gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Fasolkę myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
3. Pomidory myjemy i kroimy drobno.
4. Ostudzoną kaszę orkiszową przekładamy do miseczki, dodajemy tuńczyka, pomidory, ugotowaną fasolkę szparagową oraz pokruszony ser mozzarella.
5. Doprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solą i mieszamy.
2. Fasolkę myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
3. Pomidory myjemy i kroimy drobno.
4. Ostudzoną kaszę orkiszową przekładamy do miseczki, dodajemy tuńczyka, pomidory, ugotowaną fasolkę szparagową oraz pokruszony ser mozzarella.
5. Doprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solą i mieszamy.