Sposób przygotowania:
Sałatka z gotowanych buraków i ogórków kiszonych
Buraki umyć i nie obierając ugotować do miękkości. Obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ogórki pokroić w drobną kostkę, Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
Dodać olej i doprawić do smaku solą ,pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Na noc wstaw do lodówki aby smaki się przegryzły.
Ogórki pokroić w drobną kostkę, Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
Dodać olej i doprawić do smaku solą ,pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Na noc wstaw do lodówki aby smaki się przegryzły.