Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Filety z kurczaka lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. wycisnąć sok z cytryny i pomarańczy, dodać sól oraz szczyptę pieprzu. Dodać oliwę i wymieszać. Kurczaka wkładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Oczyszczoną sałatę porwać na kawałki. Roszponkę opłukać. Pomidorki przekroić na połówki. Mięso osączamy z marynaty ale nie wylewamy ją. Mięso grillujemy na średnio rozgrzanym ruszcie 15-20 minut, co kilka minut polewając marynatą. Gotowe mięso przestudzić i pokroić w plasterki. Wszystkie warzywa i zieleninę wymieszać razem i doprawić do smaku, polać marynatą. Na wierzch układamy plasterki kurczaka i delikatnie polewamy marynatą. Posypujemy serem.