Sposób przygotowania:
Sałatka z grzankami i pomidorami
Kromki chleba pokroić w niezbyt drobną kostkę.
Wymieszać wodę (100ml) z połową łyżki octu, skropić kostki chleba.
Zostawić chleb na około 15 minut do zmacerowania.
Dymkę pokroić w cienkie krążki.
Pomidory przekroić na pół i potem pokroić je w paski.
Ogórek przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki i pokroić w kostkę.
Strąk papryki pokroić w drobną kostkę.
Oliwę z oliwek wymieszać z 2 łyżkami octu i odrobina soli i pieprzu.
Ząbek czosnku wycinać do oliwy.
Domieszać zioła, kapary i warzywa.
Dodać do sałatki kostki chleba.
Sałatkę postawić na godzinę do zmacerowania, potem jeszcze raz doprawić.
Wymieszać wodę (100ml) z połową łyżki octu, skropić kostki chleba.
Zostawić chleb na około 15 minut do zmacerowania.
Dymkę pokroić w cienkie krążki.
Pomidory przekroić na pół i potem pokroić je w paski.
Ogórek przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki i pokroić w kostkę.
Strąk papryki pokroić w drobną kostkę.
Oliwę z oliwek wymieszać z 2 łyżkami octu i odrobina soli i pieprzu.
Ząbek czosnku wycinać do oliwy.
Domieszać zioła, kapary i warzywa.
Dodać do sałatki kostki chleba.
Sałatkę postawić na godzinę do zmacerowania, potem jeszcze raz doprawić.